2

Seven practical applications of NLP

Cover 'Seven practical applications of NLP'Neuro-Linguistic Programming (NLP) studies human excellence and applies to every field of human endeavour. This book shares the expertise of some of the top Society of NLP Master trainers’ in thier chosen fields of endeavour. In this book we explore seven of the most important practical applications of NLP. In fields such as hypnosis, coaching and public speaking NLP is successful and well known. Yet there are applications where the role of NLP is less well known,. NLP brings out the best in people, whether it is in Sport, Education, Health or Business.

 

This book brings together some of the very best people in their field. Headlining, we have Richard Bandler, co-founder of NLP, discussing hypnosis as an application of NLP. President of The Society of NLP, John La Valle, delves into the communications aspects of running a business. Garner Thomson, president of The Society of Medical NLP, shows how to apply NLP skills in health organisations. Kate Benson, International director for Education for the Society of NLP, applies NLP in the field of education. Alessio Roberti as International Director for Business Coaching for the Society of NLP, explains how to apply NLP to the world of business coaching. Anders Piper, International Director for Sports Performance Coaching, together with Alessandro Mora, topcoach of Olympic sporters, write about how to use NLP to excell at sport. Finally Owen Fitzpatrick, international trainer and co-author with Dr Richard Bandler, applies his enthusiasm and expertise to how NLP can improve your public speaking.

 

In all cases, these excellent writers demonstrate the way NLP ought to be used: not as a theory to be learned by heart, but as an active application of excellence in their fields. So whether your interest lies at hypnosis, business, health, education, coaching, sports or public speaking and you want to add NLP to the mix, this book is for you.

 

Meer informatie en bestellen

Recensie

‘Seven practical applications of NLP’ laat in een zevental artikelen van de hand van gerenommeerde NLP-trainers praktische toepassingen zien van NLP. Het eerste artikel is een interview van Kate Benson met Richard Bandler, een van de grondleggers van NLP. Het artikel maakt op een overtuigende manier duidelijk dat trance een heel natuurlijke bewustzijnsstaat is, die we allemaal dagelijks meemaken.

John La Valle leidt je aan de hand van het voorbeeld van iemand die contacten heeft met een klant door een aantal do’s en don’ts met betrekking tot effectieve en succesvolle communicatie. Hij beschrijft een aantal typische kenmerken van mensen die succesvol zijn.

Het onderwerp ‘spreken in het openbaar’ zal veel mensen aanspreken. Owen Fitzpatrick reikt de lezer een aantal handvaten aan om succesvol in een publiek te kunnen spreken. Een eye opener is de constatering dat het publiek eigenlijk altijd de spreker support in het succesvol zijn en veel wil doen om hem daarbij te helpen.

Alessandro Mora en Anders Piper zijn specialisten als het gaat om de toepassing van NLP in sport. Dit artikel richt zich met name op de mentale kanten van het leveren van topprestaties in sport.

Het artikel van Garner Thomson gaat in op de rol van ons brein bij gezondheid en genezing. Met name gaat het artikel in op het beter begrijpen van de symptomen van stress en de rol van ademhaling in het aanpakken van dit voor veel mensen problematische verschijnsel.

De meest voordehandliggende toepassing van NLP ontbreekt natuurlijk niet in dit boekje: coaching. Alessio Roberti gebruikt zo’n twintig pagina’s om met name het belang van het stellen van de juiste vragen en het geven van de juiste reacties in coaching toe te lichten. Hij doet dit op een zeer leesbare manier met duidelijker voorbeelden.

Owen Fitzpatrick en Alessio Roberti trekken samen op in hun artikel over ‘beliefs’, of in het Nederlands ‘overtuigingen’. In hun artikel gaan zij in op het hoe en waarom onze overtuigingen zo bepalend zijn voor de manier waarop we ons gedragen en op dee beslissingen die we nemen. Omdat beperkende overtuigingen de deur sluiten naar een excellenter leven en soms zelfs schade opleveren, gaan zij ook in op manieren om beperkende overtuigingen aan te pakken.

Het laatste artikel van Kate Benson behandelt strategieën om te leren. Haar belangrijkste punt is dat er niet één leerstrategie is die voor iedereen even goed werkt. Hoewel dit logisch is, is de praktijk vanuit veel opleidingen geheel anders. Een goede leerstrategie beschrijft in zeer exacte termen wat iemand in zijn brein en lichaam moet doen om iets nieuws te leren.

Al met al is dit een zeer lezenswaardig, toegankelijk en praktisch boekje voor iedereen die geïnteresseerd is in NLP en de mogelijkheden die het biedt om beter te worden in persoonlijke relaties, coaching, sport, leren en … leven.

 

Meer informatie en bestellen

 

Gratis e-book

Neuro Linguïstisch Programmeren
Meester worden over je brein 

Splendesco E-book NLP

Dit gratis e-book  geeft je in ca. 50 pagina’s een overzicht van wat NLP is en wat de belangrijkste thema’s van NLP zijn.

Direct bestellen